Camilla Lucchesi


Hej! Jag heter Camilla Lucchesi och är 57 år.

Om dagarna arbetar jag med folkbildning. Jag är verksamhetsutvecklare inom funktionsrätt hos Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg. På sidan är jag danspedagog och cirkelledare i dans hos SV Gävleborg.


Våren 2023 kommer jag att ha bland annat:

Musikaldans 30+, Dans för Parkinson och Dans för dig-dans hela livet.

Musikaldansgruppen komemr att dansa jazz och modernt. Det viktigaste för oss är att ha roligt tillsammans och att vi vågar ta plats.

Dans för Parkinson, som fortsätter att dansa tillsammans och spela föreställningen Lyssna när jag dansar. Här är det viktigaste att ha roligt. Vi jobbar också mycket med inlevelse och uttryck.

Dans för dig – dans hela livet kommer att fokusera på lust och rörelseglädje på individens villkor. Man kan sitta, ligga eller stå.

Dans för hälsa.


Det har varit många år av dans, fler än 50. På min lista har jag bland annat koreograf, danspedagog i alla åldrar och olika funktionaliteter, cirkelledare, barndans, jazz, modernt, street, grundläggande balett, improvisation, dans för Parkinson, dans för dig – dans hela livet, musikal och musikteater samt dansare och regissör.


Ett av alla dansminnen är alldeles nytt och ligger mig extra varmt om hjärtat. I spåren av situationen i Ukraina blev det för mig extra viktigt att visa och uppleva hopp, kärlek och hur vi tillsammans tar oss igenom utmanande tider. Då dansade fyra av Dansotekets grupper tillsammans i en gemensam koreografi till ’Circle of Life’ ur Lejonkungen. Vi som dansade var 4-6 år med förälder, 10-13 år, 14-18 år samt Musikaldans 30+. På så sätt fick vi in hela livsspannet. Vi använde också tecken som stöd i vår koreografi. Tillsammans tar vi oss igenom, tillsammans stärker vi varandra, tillsammans har vi roligt, tillsammans upplever vi mening.