Elsa-Linnea Söder


Hej! Jag heter Elsa-Linnéa Söder och jag är 24 år.

Jag har dansat i 17 år i Dansoteket Bollnäs och jag även dansat i Hälsinglands Dansteater under några år. Jag har gått Estetiska programmet i Bollnäs med inriktning dans och jag hade slutproduktionen Trollkarlen från Oz där jag spelade hunden Toto.


Jag har även varit med i koreografitävlingen Skapa Dans år 2016, då vann jag tillsammans med min lillasyster Elma Söder och våra kompisar Robert Junior, Lyka Alexander, Nora Larsson och Victoria Nilsson. Vi vann regionens deltävling och tog oss till finalen.


Jag har varit med och anordnat dansläger och dansuppvisningar.


Jag har testat på en massa olika dansstilar så som balett, folkdans, kommersiell hiphop, pardans, improvisation osv… Dem dansstilar som jag mest har fastnat för är jazz, modernt och stiletto dance.


Ett av mina bästa dansminnen är från när jag var liten och var med på Hälsingehambon som älva. Jag dansade på invigningen tillsammans med dem som då gick i Hälsinglands Dansteater och det tyckte jag var så häftigt och roligt. Tänk dig att vara liten och att få dansa tillsammans med dem som man ser upp till mest av allt!


Jag leder grupperna Jazz och Modern dans för 10-13-åringar, 14-18-åringar och vuxengruppen.

I mina grupper håller vi på med jazz och modern dans. Vi lär oss koreografier och kör olika tekniska övningar. Vi håller även på med eget skapande och utforskar hur våra kroppar kan röra sig, att våga komma utanför sin comfort zone.


Det mina dansare kan få se fram emot denna termin är att vi kommer göra många koreografier och ha roligt tillsammans.